tirsdag den 29. maj 2012

Kontursting, DIY

På opfordring er her en fotogennemgang af det broderisting, jeg bruger mest, nemlig kontursting. 

Et eksempel er forhænget til vores kombivogn. Kontursting står op fra stoffet (deraf navnet) og har en snoet effekt, som du kan se her:

Kontursting, DIY

Skriv det, du vil brodere. Jeg skriver på almindeligt papir og overfører med kalkerpapir. På den måde kan jeg viske ud og lave fejl inden jeg overfører til stoffet.

Tråd din broderinål med broderigarn. Til noget relativt småt som det her bruger jeg to af de seks tråde i DMC garn. Jeg kan bedst lide at bruge en meget spids nål, men det er nok lidt en smagssag. 

Bind en knude i enden og stik op fra bagsiden ved starten af det, du skal sy. Vend nålen så den peger tilbage mod udgangspunktet.
Stik ned fra oversiden et sting længere fremme og op igen lige foran dér, hvor du stak op første gang. Næste sting syes ved at stikke ned et sting længere fremme og stikke op lige foran det forrige sting. Fortsæt på denne måde. Jo kortere du laver stingene, jo fastere bliver det du broderer. Jeg synes det varierer, hvilken stinglængde, der giver det bedste resultat.

Fortsæt til du er færdig. :) Jeg holder tråden på samme side af nålen hver gang, det synes jeg bliver pænest. Når jeg syer noget der buer, holder jeg tråden på den konkave side og gør stingene meget små, ellers kan det godt skride. 

Jeg har "Politikens bog om Broderi" af Trine Andresen, som bl.a. kan fås her. Den er rigtig god og meget pædagogisk. 

God fornøjelse! Nu mangler jeg kun resten af tæppet til Gustav, som får sit navn lige om lidt...

fredag den 25. maj 2012

Hjemme igen

Så er vi tilbage fra vores USA eventyr. Det omfattede 5000 km i en autocamper gennem ni stater, fem nationalparker, utallige bleer, fantastiske vandreture og helt uforglemmelige oplevelser.

Og alle jer, der får kreaabstinenser på flyture kan jeg glæde med, at jeg har haft min Addi Turbo metalrundpind, 25 cm Knitpro træ-jumperpinde, strømpepinde og en plasticrundpind med i carry on uden problemer.

Hvorfor jeg havde alt det skrammel med ombord sammen med baby? Optimisme. Og fordi barnet er en sand globetrotter, opførte han sig eksemplarisk og jeg kunne strikke. Både i flyet og her i Las Vegas (det satte sine begrænsninger på kasinobesøgene, at vi havde barn med!!)

Trøjen skrider fint fremad, nu er jeg snart fremme ved ærmegabene!

Nu hvor vi er hjemme igen, begynder mit arbejde selvfølgelig igen. Og jeg har rigtigt travlt, så hvis jeg overhovedet skal nå at lave noget, bliver jeg nødt til at blogge mindre (eller slet ikke?) om det. Så frekvensen af indlæg stiger ikke lige foreløbig. Jeg håber, der er nogen der hænger på, ellers er det jo ikke så meget ved at blogge! :)

mandag den 14. maj 2012

Larmende tavshed!

Okay, så nej, jeg er ikke død eller forsvundet fra jordens overflade. Jeg er på roadtrip i USA med mand og baby. Og det er fantastisk, skal jeg lige hilse at sige!

Undervejs har jeg været i en strikkebutik og en patchwork forretning - jep, fantastiske forlovede kørte en omvej på omkring 75 km, så jeg blev *nødt* til at købe en masse! :)

Der er så som så med det kreative, men når vi kører strikker jeg på denne trøje:

En model fra In Light and Shade af Kim Hargreaves, som designer for Rowan. Jeg valgte noget lidt billigere bomuldsgarn fra Wilfert end det Rowangarn, modellen er strikket i.

Jeg har bl.a. købt nogle nye strikkepinde. Dels et KnitPro wire sæt, som jeg glæder mig til at prøve, og så nogle Addi Turbo rundpinde, som jeg strikker denne trøje med (jeg strikker for- og bagstykke sammen på rundpinde). Og Addi pindene kan anbefales! De er ikke særligt dyre, men sammenføjningen mellem pind og wire er helt glat så maskerne hænger ikke i. I København kan man købe dem hos Rasmilla på Amager, som også anbefaler dem varmt.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...