søndag den 1. april 2012

Boller med tranebær og kanel

I eftermiddag havde vi gæster til kaffe og i et sundhedsforsøg lavede jeg en ny slags boller fremfor cup cakes:


De smager rigtig godt - meget luftige og lette. Der er relativt meget gær i, så jeg forventer, at de hurtigt bliver tørre, men man kunne sagtens komme fx 15 g gær i og lade det stå og hæve natten over. *UPDATE*: De blev IKKE tørre, men forblev luftige og saftige i to dage. Og smager i øvrigt rigtig godt ristede.

Jeg har æltet dejen i min KitchenAid - det er en ret fugtig dej, så den ville være noget klistret at ælte med hænderne. En håndmixer med dejkroge vil også fungere.

Boller med tranebær, kanel og mandler
Ca. 25-30 stk

  • 50 g gær
  • 700 ml vand
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk salt
  • 1 spsk smør eller olie
  • 50 g mandler, groft hakkede (kan udelades)
  • 50 g tørrede tranebær, groft hakkede
  • 1 tsk kanel
  • 100 g havregryn
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 600 g hvedemel
Rør gæren ud i vandet og tilsæt resten af ingredienserne under omrøring, fraset ~200 g af melet, som tilsættes gradvist så det får den rigtige konsistens; ikke for flydende, men heller ikke alt for tungt.
"Æltes" ca 5 min i køkkenmaskinen. Hæver 1 t. Fordel dejen i smurte silikonemuffinsforme; de skal ikke være mere end godt halvt fyldte. Hæver ½ time. 
Pensles med æg og bages ca 20 min v. 200 g. 

Smager skønt lune med smør og syltetøj! Velbekomme.

2 kommentarer:

  1. Efterabede din opskrift i går:o) Uhmmenum!!!

    SvarSlet
    Svar
    1. Godt du kunne lide dem - jeg er også svært godt tilfreds! :)

      Slet

Tak for din kommentar, loves it!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...