onsdag den 14. september 2011

Barnevognskæde - Hæklede dyr IV!

Jeg fik faktisk lavet alt det faglige jeg skulle og mere til - meget tilfredsstillende! Og så fik jeg lavet barnevognskæden færdig med pingvinen Pelle!


Han er sgu da bare alt for nuttet! Jeg endte med at cykle hele vejen fra Amager til Panduro Hobby på Nørre Farimagsgade i noget, der lignede storvejr i stedet for at tage metroen til Field's - et forgæves forsøg på at sætte noget fødsel i gang.
Men jeg fik købt clips (til de næste 10 barnevognskæder!), ringe til at sætte i nakken på dyrene, elastiksnor og så kom jeg lige til at købe nye Knit Pro strømpepinde i Sommerfuglen. Ups!

Barnevognskæden kom til at se sådan ud:

Og set forfra (babyen er vel ligeglad hvilken vej dyrene vender?


Jeg synes særligt fåret ser ud til at kaste sig ud i det med dødsforagt! :)

Træperlerne er købt i Tiger.

Nu er det sådan, at vi udover den kombivogn, hvor jeg har monteret kæden også har købt en "rigtig" barnevogn. Og der skal der jo også være en barnevognskæde med små dyr. Så er det jo heldigt, at der 1) er mange flere dyr i "Hæklede Dyr" og 2) at Maja Hansen snart udgiver "Flere hæklede dyr"; det står på hendes fine blog.

Meen inden da skal jeg vist strikke lidt mere og der er også et par småprojekter på symaskinen (ih, hvor jeg glæder mig til at begynde at sy noget tøj til mig selv igen; det er primært gået til bebsen det sidste halve år). Og det der arbejde presser også lidt på.

18 kommentarer:

 1. Astrid - hvor er du go (igen-igen...) Den er jo fantastisk. Sikke en møg heldig baby! Må jeg ikke bruge et billede og linke til dig på min blog?

  Kh, Mette

  SvarSlet
 2. Ihh - hvor er de fine! Jeg kan særligt godt lide pingvinen. Den ligner Pingu!

  SvarSlet
 3. @ Mette: Det må du i hvert fald meget gerne! God weekend! KH

  @Minna: Jeg synes også pingvinen er MEGA nuttet, men der er også noget frygtløst ved fåret.

  SvarSlet
 4. Den er virkelig fin :-) Jeg har selv lige lavet en med ugler som du kan se på min blog hvis du har lyst... Meeen jeg kan se du er noget mere øvet end jeg :-) God weekend!

  SvarSlet
 5. Super flot barnevognskæde altså!

  SvarSlet
 6. Hvor er det bare nogle søde små dyr. Den pingvin er da ikke til at stå for. Har du en opskrift på den , ku rigtig godt tænke mig at prøve om jeg kan hækle sådan en lille fyr.
  Maj-Britt

  SvarSlet
 7. Hej Maj-Britt,

  Tak skal du have!

  Jeg har fundet alle opskrifterne i Maja Hansens første bog "Hæklede Dyr". De er ret nemme at gå til - især pingvinen.

  Mvh

  Astrid

  SvarSlet
 8. Hej.. Jeg kan jo slet ikke stå for denne kæde, så har kastet mig ud i det.. Da jeg ikke kunne få fat på "hæklede dyr" (og projektet skulle jo starte nu), så lånte jeg bare "flere hæklede dyr".. Men øv.. Min elefant bliver bare alt for stor til sådan en kæde :( måse dyrene i den nye bog are er større? Men ville egentlig bare lige høre hvilken nål-størrelse og garn du ar brugt? Det kan måske være der mit problem er.. Håber du vil hjælpe en begynder:) Hilsen Helene

  SvarSlet
 9. Hej Helene,

  Jeg bruger en ergonomisk Knitpro hæklenål i str. 2.5 og alt det garn jeg bruger er bomuldsgarn med en løbelængde ca 165 m pr. 50 g. Jeg hækler nok ret fast.

  Jeg er i gang med at hækle kænguruen fra "Flere hæklede dyr" og indtil videre ser den ud til at være ca samme størrelse som dem fra hæklede dyr.

  Du kan købe Hæklede Dyr på saxo.com/dk for 100 kr + fragt.

  Held og lykke!

  Mvh

  Astrid

  SvarSlet
 10. Sikke fin en kæde!
  Jeg er selv igang med at hækle en masse af de små skønne dyr, men havde som sådan ikke overvejet at de kunne bruges til en barnevognskæde. Det må det blive til nu - YAY.
  Du skriver noget om at du har brugt nogle ringe til at sætte i dyrene og så fast i kæden. Hvad slags ringe er det? (Kan ikke lige helt se det for mig, hehe).
  Men igen - super sød kæde!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! :)

   Det er nogle bitte små nøgleringe, som jeg har købt i Panduro og sat fat i nakken på dyrene. Man kunne selvfølgelig også bare lave en løkke omkring elastikken.

   Slet
 11. Hvor er den bare fantastisk den barnevognskæde.. Er så meget hooked på at prøve at lave sådan én.. Min hjerne siger mig bare at jeg HAR prøvet at hækle og det IKKE gik så godt med at fatte hvad man skulle ;-) Men tusind tak for inspiration og måske motivation :-D

  -Malene

  SvarSlet
 12. Tak! Det er ikke så svært igen - alle dyrene er lavet med samme slags maske. Jeg kan klart anbefale garnstudio.dk for instruktioner i teknikken. De har videoer, hvor man ser dem lave fx en "magisk ring" og "fastmasker"; så er det ikke så svært. :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak for dit svar Astrid! Var faktisk lige inde og printe en 'hækleskole' ud fra garnstudio :) nu mangler løg bare bogen som jeg har reserveret på biblioteket.. men må væbne mig med tålmodighed for der går nok en måned inden jeg kan låne den :)

   - Malene

   Slet
  2. I mellemtiden kan du jo øve dig.

   Fx med at hækle små bolde (som også kan bruges til baby). Slå 6 fm op i mr, en omg m 2 fm i hver fm, øg derefter med 6 fm pr omgang til omkredsen er så stor som du vil have. Hækl fx 4 omg m 1 fm i hver fm og tag derefter ind med 6 fm pr omgang til 12 fm; fyld med bamsevat, tag ind på hver fm og luk af. Det vil være en god øvelse til Hæklede Dyr, som primært er varianter af runde/aflange figurer.

   Slet
  3. Det vil jeg da lige prøve :-) Tusind tak for hjælpen :-)

   -Malene

   Slet

Tak for din kommentar, loves it!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...