Hindbær mousse
Nok til to tykke lag i en 25 cm kage eller til fire tynde som i dåbskagen.
- Ca 500 g hindbær
- ca 100 g sukker
- 6 blade husblas
- 500 ml fløde
Giv hindbærrene et opkog og smag det til med sukker. Når du smager til, så rør sukkeret ud i hindbærrene og tag en lille teske fra. Lad det køle af før du smager på det.
Jeg presser hindbærrene gennem en sigte, fordi jeg ikke kan lide at bide i kernerne, men det er en smagssag. Det skal under alle omstændigheder pureres. Køl det helt af, evt til næste dag.
Udblød husblas i koldt vand i 10 min og pisk samtidig fløden til skum.
Varm lidt af hindbærrene op og rør husblasen helt ud i det. Kom gradvist resten af de kolde hindbær i - hvis du bare pladrer alt det kolde hindbær i bliver det klumpet.
Vend hindbær og flødeskum sammen og lad det køle helt af. Før du kommer det i en kage, skal det lige røres glat igen.
Du kan selvfølgelig bruge andre frugter. Husk at hindbær smager relativt kraftigt, så hvis du bruger anden frugt, som fx jordbær, skal du måske bruge mere frugt i forhold til fløde.
Du kan tilsætte hakket chokolade - hindbær + chokolade er en himmelsk kombination! :)
Lagkagebunde
Jeg bruger en opskrift fra Politikens Store Bagebog, men der er masser af opskrifter rundt omkring. Det vigtige er efter min erfaring at
- Æggene skal være friske og stuetemperatur
- Æg og sukker skal piskes MEGET længe - måske 15 minutter - her er en køkkenmaskine virkelig en god hjælp.
- Når dejen er blandet, skal det i ovnen med det samme.
2-3 lagkagebunde
- 3 æg
- 90 g sukker
- 45 g hvedemel
- 45 g kartoffelmel
- ½ tsk bagepulver
Kan laves med kakao - her erstattes en spk mel og en spk kartoffelmel med 2 spk kakao.
Fondant
Nok til at dække en 23 cm kage. Kan fryses, men det bliver mere skørt og kan nok primært bruges til små ting som fx blomster.
- 500 g flormelis
- 1-1½ pasteuriserede æggehvider
- 1 spk glucosesirup (kan købes bla. i Kvickly)
Bland ingredienserne og ælt så det bliver som modellervoks. Det er lidt en balance mellem at det er for klistret og for tørt. Hvis du skal rulle det ud, så drys bordet let med maizena. Når du ruller det ud skal du hele tiden sikre dig, at det ikke klistrer fast på bordet.
Frosting med cream cheese
Det er en MEGET sød frosting, men det smager alt, alt for godt.
- 200 g philadelphia - ikke light
- 50 g blødt smør
- 450 g flormelis
- Vaniljesukker
- Saft af ½-1 citron
Pisk det hele sammen til det er luftigt (igen er en køkkenmaskine en stor hjælp). Hvis det skiller, så ingen panik! Bliv ved med at piske, så skal det nok samle sig igen. Hvis du skal bruge det til at pipe, skal du nok komme lidt mere smør og lidt mere flomelis i og evt køle det noget ned inden du går igang. Det kan fryses uden problemer. Jeg fandt oprindeligt opskriften hos Anarkisten.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Tak for din kommentar, loves it!