tirsdag den 29. maj 2012

Kontursting, DIY

På opfordring er her en fotogennemgang af det broderisting, jeg bruger mest, nemlig kontursting. 

Et eksempel er forhænget til vores kombivogn. Kontursting står op fra stoffet (deraf navnet) og har en snoet effekt, som du kan se her:

Kontursting, DIY

Skriv det, du vil brodere. Jeg skriver på almindeligt papir og overfører med kalkerpapir. På den måde kan jeg viske ud og lave fejl inden jeg overfører til stoffet.

Tråd din broderinål med broderigarn. Til noget relativt småt som det her bruger jeg to af de seks tråde i DMC garn. Jeg kan bedst lide at bruge en meget spids nål, men det er nok lidt en smagssag. 

Bind en knude i enden og stik op fra bagsiden ved starten af det, du skal sy. Vend nålen så den peger tilbage mod udgangspunktet.
Stik ned fra oversiden et sting længere fremme og op igen lige foran dér, hvor du stak op første gang. Næste sting syes ved at stikke ned et sting længere fremme og stikke op lige foran det forrige sting. Fortsæt på denne måde. Jo kortere du laver stingene, jo fastere bliver det du broderer. Jeg synes det varierer, hvilken stinglængde, der giver det bedste resultat.

Fortsæt til du er færdig. :) Jeg holder tråden på samme side af nålen hver gang, det synes jeg bliver pænest. Når jeg syer noget der buer, holder jeg tråden på den konkave side og gør stingene meget små, ellers kan det godt skride. 

Jeg har "Politikens bog om Broderi" af Trine Andresen, som bl.a. kan fås her. Den er rigtig god og meget pædagogisk. 

God fornøjelse! Nu mangler jeg kun resten af tæppet til Gustav, som får sit navn lige om lidt...

1 kommentar:

  1. Hvordan kommer det til at se ud på bagsiden?
    Jeg vil lave motiver på håndklæder.

    SvarSlet

Tak for din kommentar, loves it!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...