søndag den 25. november 2012

Nye strikkede sko

Min vendsysselske mands mådehold (læs: nærighed) kombineret med min kreatrang skaber en gang i mellem nogle benspænd i forhold til vores lille drengs store forbrug af sko og tøj.

Som nogle måske kan huske, brugte jeg lang tid på at fabrikere et par sko i læder, som allerede er uhjælpeligt for små. Tanken om at gøre det igen giver mig hjertebanken og koldsved, så jeg gik tilbage til en mere velkendt og tryg model: De strikkede babysko

Jeg gik glad og fro i gang med det samme mønster og fik hurtigt strikket et par sko. 


Det jeg ikke lige havde tænkt så meget over er, at vi har parketgulve og sådan et par sko er umanerligt glatte for en lille dreng med runde og tykke fødder og en noget usikker balance. Kort sagt var han Bambi på Isen. Det så lidt sjovt ud, især fordi han ikke lod sig mærke med det, men det holder jo ikke i længden. Fra mit forsøg på læderskoene havde jeg masser af læder tilbage og jeg gravede noget kraftigt sytråd og en lædernål frem og vupti:


Ruskindssåler! Jeg limede sålen på med et tyndt lag kontaktlim og syede så med stikkesting rundt i kanten.


Skind er jo lidt eftergiveligt og derfor kom der ikke nogen problemer med buler eller hjørner selvom skindet krænger lidt op over sålen, hvilket er en fordel i forhold til holdbarheden.

Nu dejser han ikke så meget om længere og så kan de formentlig også holde til han vokser ud af dem. Jeg er meget tilfreds og vil klart anbefale dem!

4 kommentarer:

 1. Super god ide... Og hvor ser det lækkert ud.
  Vi har bare mest pyntesokker på endnu, vil da huske på dit tip til den tid :)

  KH

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg strikkene de samme tøfler til Anton, da han var et par måneder og han brugte dem hele tiden. Når man sætter snørebånd i, kan de nemlig ikke så nemt sparke dem af. Din lille A sparker vel knapt endnu, men det kommer hurtigt og babystrømper har en uforlignelig evne til at komme af! :)

   Slet
 2. Der gik sådan ca 2 minutter fra han fik første sok på ever til den røg af. Der sagde jeg til mig selv: The battle has begun. Lige nu har mormor strikket nogle rigtig gode sokker. De har et lille bindebånd som holder dem på, og når han har bomuldssokker på op til knæene under bukser/dragt, og så strik udenpå bukserne så holder det nogenlunde ;)
  Godt nok pudsigt at jeg lige ramte samme navn som din dreng. Du plejer vist ikke at nævne ham sådan herinde gør du??

  God søndag!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er lidt sjovt med navnet. Jeg kalder ham vist mest 'barnet' herinde, men en gang imellem dukker navnet op. :)

   Slet

Tak for din kommentar, loves it!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...