søndag den 26. august 2012

Babysko i læder

For nylig skrev Mette ovre på Farmorfabrikken om et mislykket eksperiment. Og kunne jeg nikke genkendende til det?! Åh jo! I den forskningsverden, jeg befinder mig i udenfor blogland og babyland er der et fænomen, vi kalder "publication bias" - nemlig, at man (selvfølgelig ikke mig, vel) kun udgiver de resultater, som har vist noget nyt og spændende og ikke alle de forsøg man lavede, hvor det hele mislykkedes eller man bare ikke fandt på noget nyt.

Sådan tænker jeg, at det nok også er i blogland. Modebloggere blogger nok lidt mindre om deres dage i joggingbukser og fedtet hår, 2100 Spelt mødre blogger  nok mindre om deres ture på McD med møgungerne og vi kreabloggere fortæller nok ikke så meget om alle de mislykkede strikkeprøver, syprojekter, der ikke lykkes osv. Og det er jo også fint nok - i blogland er der heldigvis ikke krav om publikation af negative fund, men nogle gange kan man komme til at føle sig ualmindeligt grim, utjekket og tumpet med en symaskine, hvis alle andre er så perfekte.

Det var en lang indledning. Og alt det for at fortælle om de otte mislykkede prototypesko jeg har lavet over de sidste to uger. Barnet er nemlig startet i vuggestue, og der skal han have sko på når de skal på legepladsen. Også selvom han ikke kan gå. Og selvom han bruger størrelse 17 i sko. Anyway, jeg tænkte, at det kunne da ikke være så svært at sy et par futter i læder - vel? Jeg har jo tidligere strikket og syet sko i stof. Jeg investerede så i nogle læderrester hos Jarlen på Nørrebrogade (kan anbefales), men tænkte 1) De skal være helt perfekte, de her lædersko så 2) jeg syr lige en prøvemodel.


Det gjorde jeg så otte gange, og den ene var mere mislykket end den anden og jeg var ved at EKSPLODERE over det. Og lige ved at opgive. Men så ville alt arbejdet jo være spildt. Og til sidst lykkedes det:


Der er ikke det der ligner pynt eller fangsy detaljer - jeg var ærligt talt temmelig træt af projektet.

Jeg håber, alle har haft en dejlig weekend - her har det stået på hussafari (vi vil gerne flytte), lidt strik - endnu en udfordring - gobelinstrik), lange gåture og en løbetur i morges. Herligt! :)

6 kommentarer:

 1. åhh puclication bias. Tak for at minde mig om det ;)
  Men sjovt at se alle de mislykkede forsøg, og så må jeg nok sige at dem der så lykkedes ser rigtig, rigtig fine ud! Dem ser man da gerne i DIY på, hehe.

  KH

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! Når lige jeg ikke er ved at kaste op over babysko laver jeg en diy - og nogle lidt finere sko. :-)

   God mandag!

   Slet
 2. Hi hi... vi må holde sammen, Astrid - og gør blogverden lidt mere grim, lidt mere ægte ;-) Ps. Skoene er blevet så FINE! Du er så sej (ekko, ekko - det siger jeg tit til dig, men det er du altså!)

  SvarSlet
  Svar
  1. :) Tak - det gør mig glad hver gang! :-D

   Slet

Tak for din kommentar, loves it!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...