søndag den 29. januar 2012

Nederdel - sy selv!

Jeg har fundet noget rigtig fint bomuldsstof på udsalg og da vi skal holde barnedåb i næste uge var det en fin anledning til at lave noget nyt tøj til mig selv - det er længe siden sidst! Jeg har ikke brugt et mønster, men det er også en ret enkel model.


Linningen er lavet af et sort velourbånd og nederdelen er foret med sort satin.

 Jeg lavede wienerlæg hele vejen rundt så de to meter stof kom til at passe med omkredsen af min talje, og ellers er nederdelen bare lige op og ned.

Foret er også lægget, men bare med enkle læg. Foret er ikke helt tyndt, hvilket bidrager til at nederdelen får lidt fylde.

Bag på satte jeg en sløjfe over trykknappen i linningen. Der er en almindelig lynlås, som er skjult bag et læg.

Og så opdagede jeg det fantastiske ved usynlig oplægning på symaskinen! Jeg har altid lagt nederdele og kjoler op i hånden, da min gamle maskine ikke kunne gøre det ordentligt. Men til den jeg har nu er der en særlig trykfod til usynlig oplægning, og så gik det uden problemer. Og det tog jo ingen tid i forhold til hvor lang tid det tager at lægge to meter op i hånden!

Så skal jeg bare have fundet en sort bluse, som jeg kan amme i og samtidig ikke er uanstændigt nedringet og så er mit eget tøj i det mindste klar til barnedåben. Heldigt, når der ikke er andet, der er!

8 kommentarer:

 1. Hvor er den bare blevet flot!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak!! Og tak for opskriften på den risotto - vi lavede det i fredags, og det smagte jo vildt godt!

   Slet
 2. Hej Astrid
  Jeg faldt lige over din blog her på nettet. Man er vel selv mor på barsel med hang til det kreative:) (Dog overhovedet ikke så dygtig som dig, kan jeg roligt afsløre:))
  Jeg er VILD med din nederdel. Har du syet det sorte på, eller var stoffet sådan da du købte det? Jeg bliver simpelthen nødt til at forsøge mig med at lave en:) Du brugte Burdamønstret, kan jeg se. Er det lige til at gå til? Er ellers mest til minikrea... dog ikke til mig selv:)
  Kh Camilla

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Camilla,
   Tak for rosen! :)

   Det sorte er printet på (selvfølgelig bortset fra linningen, ik!). Jeg har købt det i Stof & Sy i Skanderborg, hvis du kommer på de kanter og det var meget billigt! :)

   Lige den her nederdel har jeg ikke syet efter noget mønster, men ellers bruger jeg tit Burda mønstre (min mor har abonnement!) og de er i reglen ret nemme at forstå og mønstrene er inddelt efter sværhedsgrad. God fornøjelse!

   KH Astrid

   Slet
 3. Den er super flot og det er den mørke blå du har syet også :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak! Nederdele er skønne at sy - det er ret nemt og det går hurtigt! :)

   Slet

Tak for din kommentar, loves it!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...