onsdag den 12. oktober 2011

Nektarinmarmelade

Da mine forældre var her i weekenden havde de en stor kasse med frugt og grønt med fra haven. Det er altså skønt når man ikke selv har mulighed for at dyrke så meget ud over krydderurtene på altanen!

I den var bl.a. en masse nektariner. De holder sig ikke så godt, og da vi ikke rigtig har kunnet følge med var de begyndt at blive dårlige. Så i stedet for at kassere dem har jeg i dag lavet nektarinmarmelade mens Anton sover ude på altanen.
Det gjorde jeg faktisk også for et par uger siden fordi vi havde købt nogle nektariner, som ikke rigtig smagte af noget. Så derfor har jeg nu 5 glas nektarinmarmelade. Og jeg er den eneste her i husholdningen, der spiser marmelade, så sammen med det blommemarmelade, hindbærmarmelade, jordbærmarmelade og kirsebærmarmelade, jeg også har lavet i løbet af sommeren er jeg vist ret godt kørende til vinteren... Men det er også rigtig godt som fyld i kager, så mon ikke det skal blive spist?

Nektarinmarmelade med mandler
Her har jeg tilsat smuttede, grofthakkede mandler - det er rigtig godt sammen med nektarinsmagen og giver et godt "bid".
Nektarinmarmelade med citron
Og i dag havde jeg en halv citron, som efterhånden skulle bruges, og det var også et hit.

Nektarinmarmelade
Ingredienser
 • Ca 500 g nektariner 
 • Ca 80-100 g rørsukker
 • Saft af ½ citron og/eller en håndfuld smuttede, grofthakkede mandler
 • ½ tsk Rød melatin
 • (Atamon)
Fremgangsmåde
 1. Skær nektarinerne i små stykker eller i både, hvis du gerne vil have større stykker skræl
 2. Kom nektariner, (citronsaft), (mandler) og noget af sukkeret i en gryde med en lille smule vand og kog det til nektarinerne er bløde og kan moses.
 3. Mos nektarinerne med et piskeris
 4. Smag til med sukker: Husk, at du ikke rigtig kan smage hvor sødt det er når det er brændvarmt, så tag lidt op på en ske og lad det afkøle før du smager på det. Jeg kommer ikke ret meget sukker i min marmelade, men jeg vejer det ikke af, så jeg kan ikke sige præcis, hvor meget du skal bruge - smag dig frem.
 5. Tilsæt mere sukker efter behov. Sukker er også en smagsforstærker, så hvis det smager lidt tyndt, så prøv med mere sukker.
 6. Jeg kommer lidt rød melatin i for at tykne marmeladen, men det er en smagssag. Kog yderligere ½ minut.
 7. Tag gryden af blusset og tilsæt evt ½ tsk atamon for konservering. Du kan evt nøjes med at skylle glassene i atamon.
 8. Fordel marmeladen i skoldede, små sylteglas og skru låget på med det samme.

2 kommentarer:

 1. Din blog er så fin! :) Hvis du klager over ikke at kunne nå at spise marmeladen, så kender jeg tre piger på ostegaden i Ottawa, der gerne vil hjælpe til!

  SvarSlet
 2. Jo, men det bliver godt nok noget dyrt marmelade, hvis det skal sendes hele vejen til Canada! :)

  SvarSlet

Tak for din kommentar, loves it!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...