tirsdag den 22. november 2011

Ugleuro / Barnevognskæde med ugler - sy selv!

Barnet er ved at opdage sine hænder, hvilket pt dog primært udmønter sig i at han sutter på dem og han er ked af det om aftenen. Men snart vil han begynde at række ud efter ting og så skal vi have udskiftet den ellers elskede Normann flyver, som hænger over legetæppet.

Og jeg har derfor lavet denne uro:

Ringen er en broderi-ring, uglerne hænger i elastiktråd og selve uroen er hængt op i fiskesnøre.

Jeg klippede disse dele ud af 6 forskellige slags stof:
 • 6 næb
 • 12 kroppe
 • 24 vinger
 • 12 hvide øjne
Jeg syede næb og øjne fast på kroppene og vingerne sammen og broderede pupillerne i hånden.før jeg syede for- og bagsiden af kroppene sammen med vingerne imellem. 

Uglerne er fyldt med bamsevat.

I nakken er syet en lille nøglering (Panduro) godt fast. Jeg har hængt dem op i elastiktråd så han kan hive fat i dem uden at rive uroen ned.
De færdige ugler

Set fra barnets synsvinkel
 Hvis man nu mere havde brug for en barnevognskæde, så ville det se således ud:
Perler fra Tiger, elastiksnor og klips fra Panduro
 Den ville være ret fin til barnevognen, men jeg har jo allerede lavet én barnevognskæde.

Det var et meget hyggeligt lille projekt.

6 kommentarer:

 1. Superfin!!! Minder meget om den jeg har lavet med hæklede ugler (du kan se den på min blog hvis du har lyst :-)). Et lille tip: Huske at klemme den lille krog helt ind til klemmen, så barnet ikke river sig på den :-) God aften!

  SvarSlet
 2. Det var bare et modelfoto til ære for bloggen; den blev skilt ad med det samme. :) Han kan ikke nå den kæde, der sidder i barnevognen, så han hverken river sig eller klemmer fingrene!

  Din uglekæde er også rigtig fin. :-)

  SvarSlet
 3. De her ugler er da bare enormt søde. Dem tror jeg at jeg et nødt til at kopiere en dag :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, jeg er også rigtig tilfreds med dem. Og barnet er blevet ret begejstret for dem. Det er en STOR fordel, at de hænger i en elastiksnor, så han kan hive dem til sig og gnave i dem... :)

   Slet
 4. Fin uro du har lavet. Jeg har et spørgsmål. Som jeg kan se, så købes broderringen med en lukning, hvor det lige som er to ringe der hænger sammen. Hvad har du gjort der. Håber på lidt hjælp :)

  Kh Nanna

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak! :)

   Når du køber en broderiring, er det to ringe - den indre er en ubrudt træring og den ydre er sat sammen med en skrue. Jeg har brugt den indre. Giver det mening? Ellers google det og find et billede, så kan du se, hvad jeg mener.

   (Når man broderer har man den indre ring under stoffet og den ydre ring, som altså kan justeres over stoffet og kan på den måde spænde det ud.)

   Mvh

   Astrid

   Slet

Tak for din kommentar, loves it!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...